Kék-fehér fiús hajós babaszoba

Augustot olyan család veszi körül, akiknek kötődése van a vízhez, nem csak azért mert szeretik, de hivatásukból adódóan is. Szülei középiskolás korukban még vizimentőként találkoztak a helyi strandon. Az egyik oldalról a nagyszülei egy tó partján élnek, míg másik oldalról a dédnagypapa körbehajózta a Karibtengert a Caroline nevű vitorláshajó fedélzetén. A falra felfüggesztett mentőöv annak a fedélzetéről maradt meg a családnak emlékként.  

 

Pelenkázóvá alakított komód - hajós babaszoba, fiú babaszoba

Ez a mentőöv volt a hajós babaszoba kiindulási pontja. A szoba egyetlen darabja, ami megvásárlás során került a családba az a babaágy. Minden más saját kézzel készült, vagy saját kezűleg lett átalakítva.

Természetesen egy víz melletti lakónak van csónakja és pár evezőlapátja. Ebből egyet szánhatunk dekorációnak és funkcionálisan akasztónak is.

 

 

 

 

 

Dekorációnak mentőöv, hajós evezőlapát, világtérkép - hajós babaszoba, fiú babaszoba

Az első átalakításon a komód esett át. Nem volt kérdéses, hogy a szoba meghatározó színe a navy kék lesz, de emellé szerettek volna egy vidámabb, melegebb színt is bevinni. Így lett az eredetileg fehér komódból napsárga pelenkázó.

Nem tudom, hogy megfigyeltétek-e, de általában a bemutatott babaszobákba a pelenkázó szerepét szinte kivétel nélkül egy komód tölti be. Ami teljesen természetes. Végül is egy pelenkázó betét, szivacs szükséges csak a tetejére. Fölösleges pénzkidobás külön erre a célra venni egy pelenkázót, ami később nem jó semmire (ha csak nem átalakítható komóddá). Ha belegondolunk 1,5-2 évet használjuk összvissz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajós témához stílusosan zsákvászon függöny - hajós babaszoba, fiú babaszoba

A függöny stílusosan zsákvászon, ami jól illeszkedik a tengerparti hangulathoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beépített szekrény a hajós babaszobában

A néhány bútordarabon kívül nincs a szobában semmi. A gardrobe szolgál arra a célra, hogy elnyelje a ruhákat, játékokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

hajós, halacskás körforgó - hajós babaszoba, fiú babaszoba

 

Egyedileg, kézzel készített körforgó. Néhány darab faág, egy kis filc és kender kötözőzsineg. Anyuka készítette saját ötlet alapján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szoptatós szék és kis asztal - hajós babaszoba, fiú babaszoba

A szoptatós fotel melletti kis "asztalka" eredetileg székként szolgált, de egy kis festéssel és a láb megtámasztására szolgált merevítések bezsinegelésével polcos kisasztal lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotó: projectnursery

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

Amennyiben hasonló kialakítású babaszobát, bababútort szeretnél kérj árajánlatot rá tőlünk? Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha szeretnél ilyen, vagy ennél különlegesebb falfestést, azt itt rendeld meg tőlünk: gyerekszobafestés

De, ha csak kiegészítőkkel szeretnéd feldobbni, rendelj a webáruházunkból: Kiegészítők

 
 
Share