zsiráfos falidekoráció

Néha egy egyszerű ötlettel is átvarázsolhatjuk az egész gyerekszobát. Most itt van egy, amit könnyen elkészíthettek és nem kell hozzá nagy kézügyesség csak egy kis barkácskedv.  Bonyolultnak tűnhet, de nem az. Két három óra leforgása alatt elkészíthetitek.

 

 

 

 

fából készült falidekoráció a gyerekszobába

Elsőként szükségünk lesz néhány különböző szélességű és hosszuságú deszkára. A méretek adottak a képen, de nem kell szigorúan ehhez ragaszkodni, ha éppen hulladák anyagból dolgoznátok. A méretet az is meghatározza hova szeretnétek elhelyezni a szobába, mennyire szeretnétek, hogy hangsúlyos legyen. Kvázi szabadon módosíthatjátok.

Ha készen vagytok a deszkák leszabásával, akkor a hátoldalukon lécezzétek össze őket a képen látható módon. 

 

 

 

gyerekszoba dekoráció készítés

Majd akril festékkel fessétek meg az alapot. A mi esetünkben ez most fehér lesz. Minimum két rétegben fessétek át. Az első réteg száradása után finomcsiszolóval csiszoljátok át a felületet. (Én a második réteg után is meg szoktam csiszolni a felületet.)
Több okból is érdemes:
- az akril vizesbázisú festék, ezért felhozza a fa szálait,
- egyenletesebb lesz az ecsettel festett felület.

 

 

 

 

 

szavannás gyerekszoba dekoráció

Fessük meg szabadkézzel a zsiráfok alapszíneit, majd a száradást követően a mintákat fessük meg. Aki nem biztos abban, hogy szabadkézzel képes megrajzolni egy zsiráfot, az az Internetről töltsön le néhány zsiráf sziluettet.

 

 

 

 

 

 

 

 

szavannás gyerekszoba dekoráció

Miután felfestettük az összes zsiráfunkat és meggyőződtünk arról, hogy meg is száradtak, akkor lakkozzuk át a felületet. Az lehet matt, selyemfényű vagy fényes. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szavannás, zsiráfos falikép

Végül tegyük fel a falra. Nem csak zsiráffal játszhatjuk el ezt, hanem bármilyen állatformával. Variálhatjuk a deszkák elhelyezését is. Lehet vízszintesen, függőlegesen vagy akár vegyesen is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

Amennyiben hasonló dekorációt szeretnél, vagy éppen ezt szeretnéd és nem akarod Te saját magad elkészíteni, kérj árajánlatot tőlünk? Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 
Share