Feng shui a gyerekszoba kialakításában. Mit tanácsol a feng shui a gyerekszoba berendezésében.Szülőként az egyik legkedvesebb feladat a lakás különböző élettereinek kialakítása közül a gyerekszoba berendezése. Ilyenkor mi magunk is szabadon engedhetjük kreativitásunkat, szabadon játszhatunk fantáziánkkal és egy kicsit gyermekké válhatunk. Jutalmunk pedig egy csillogó szempár.
 
Gyermekeink mindennapjai nagymértékben függnek szobájuk elhelyezkedésétől és berendezésétől. Nagy kihívás egy olyan szoba kialakítása, melynek lakói folyamatosan nőnek, fejlődnek, állandóan aktívak és kreatívak.
 
Figyelembe véve, gyermekeink életük egyharmadát gyerekszobában töltik, létfontosságú szempont, hogy annak berendezése és színe tükrözze a benne lakók egyéniségét. Nézzük, milyen tanácsokat tud ajánlani a feng shui a gyerekszoba kialakításában.
 
A kék és zöld szín árnyalatai nyugtatóan hatnak a gyerekre, míg a sárga pasztell változatai fokozzák az agyműködést.
 
A különféle mozgókák / mobilok elhelyezése a gyerekszobában jótékony hatással van a csí áramlására és ezáltal a gyerekek mindennapjaira is. Vigyázzunk arra, hogy ágy fölé ne akasszuk azokat, mivel alvászavarokat okozhatnak.
 
A fekvőhelyeket ne tegyük ajtó és ablak közé a huzatenergia negatív hatása miatt. Lábbal az ajtó felé sem szerencsés fektetni gyermekünket.
 
A gyerekek kedvelik az emeletes ágyat. Ilyen esetben figyeljünk arra, hogy időnként váltogassák helyeiket, mivel az alsó szinten alvó gyerek úgy érezheti, hogy egy állandó nyomás nehezedik rá, bezártság érzet kerítheti hatalmába. Megoldást jelenthet a felső ágy világos színre festése, mely szimbolikusan térhatást kölcsönöz és enyhíti a nyomasztó érzést.
 
Amikor a csecsemő vagy kisgyerek szobáját rendezzük be, a legfontosabb, hogy kis méretű gyerekbútorokat helyezzünk. Amennyiben lehetséges, tartsuk a gyerekszoba közepét üresen, hogy azt csináljanak ott, amit a kedvük diktál.
 
Ha tükröt helyezünk el a gyerekszobába, figyeljünk arra, hogy lássák magukat teljes egészében benne, ugyanakkor éjszaka az ágyból ne tudjanak belenézni, mivel ez a pozíció szintén zavaró hatásként jelentkezhet a pihenésükben.
 
Lehetőleg ne a legkisebb zug legyen a gyerekszoba, a kicsik mozgásigénye megkívánja a tágas tereket. Amennyiben egy szobában két gyerek is lakik, hagyjuk, hogy maguk alakítsák ki saját területüket.
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
 
 
Share