Kék lányszoba. Igazi kék tini díva szoba.A kék a férfiak színe, hogy kerül a lányszobába? - tesszük fel a kérdést magunkban. Nem egy szokványos megoldás, de egyre inkább divatos különböző áranyalatainak a párosítása fehér, zöld, szürke, rózsaszín vagy barna színekkel. De, mi is a kék szín jelentése a lakberendezésben? 

 

A kék az ég és a tenger színe, így nyugtató hatása van. A testre és a lélekre is egyaránt jótékony hatást gyakorol. Éppen ezért tökéletes választás lehet a gyerekszobába, mint alapszín, hisz egy hosszú fárasztó iskolai nap után szükséges a kiakapcsolódás, a pihentető alvás.

Emellett a kék szín optikailag növeli, mélyíti a helyiséget, ezért kisebb alapterületű gyerekszobákban bátran lehet alkalmazni. Csupán arra ügyeljünk, hogy a gyerekszoba, ne minden fala legyen kék; ha a plafont is kékre fessük, akkor a szobának olyan hatása lesz,mintha egy zárt dobozban lennénk.

Inspirációként lássunk jó megoldásokat a kék lányszobára.

Kék lányszoba.A szürke, kék és fehér együttese egy meleg, otthonos lányszobát alkotnak. Az ágy fölött felfüggesztett díszes tükör optikailag szélesíti a gyerekszoba falait. A kristálycsillár és az ágy formája lágy, romantikus hangulatot visz a lányszobába. A paplan és a párnák mintája is tökéletesen illeszkednek ebbe a milliőbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kék lányszoba szép plafonnal.Az acélkék és szürke párosítás hallattán fiúszobára asszociálnánk, de a díszes plafon és a csillár egyértelműen arról tanúskodik, hogy a szoba lakója lány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tökéletes kék babaszoba kislányoknak. Kék lányszoba.Tökéletes példa arra, hogy a kék és rózsaszín kiváló párosítás egy lányszobába. Egy igazi ékszeresdobozba csöppentünk. A kék és rózsaszín egyensúlya, a pöttyős falak, a textilek és a kiegészítők teszik "meseszerűvé", frissé ezt a kislány szobát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kék lányszoba absztrakt mintás tapétával.A kék fal az absztrakt mintás tapétával, az íves ágytámlával igazi tinilány szoba. A fehér minden szobában megjelenik bizonyos mértékben a kék mellett. A fehér nem csak világosabbá de "tisztábbá", üdébbé teszi a szobákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kék díva szoba. Kék lányszoba.Ilyen egy tini díva szobája!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tengerészkék lányszoba. Romantikus hangulatú kék lányszoba.Egy tengerparti házba tudom elképzelni ezt a romantikus lányszobát, a tengerészkék és fehér párosítása miatt. Érzem az óceán illatát, a friss szellőt, ami keresztül járja a házat. A nagy kék kockás szőnyeg bohókássá teszi a szobát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tengerparti hangulatú kék lányszoba.Még egy tengerparti hangulatú lányszoba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kék lányszoba falfestéssel.A kék ezen finom árnyalata nagyon kellemes a szemnek. A szoba hangulatát meghatározza a falra festett fa, az absztrakt mintás ágytakaró, a színben hozzá illő függöny és díszpárnák.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: pinterest.com

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

 

 

 

 
Share