Baglyos babakelengye. Baglyos ágytakaró a babszobába.Az Egyesült Államokból indult hódító útjára és mára már Európát is ellepték a baglyos dekorációk, textilek, kisbútorok. Nálunk a piacon itt-ott már találkozni velük díszpárnák, falfestések, baba- és gyerekbútorok formájában. Mit is jelképez a bagoly?

A bölcsesség, az okkult tudományok megtestesítője. Vannak országok, ahol a védelem szimbóluma. Franciaországban, ha a várandós anya bagolyhuhogást hall, a születendő gyermeke lány lesz. Sok hiedelem és mendemonda fűződik a bagolyhoz. Minden nemzet történelmében hordoz valamilyen jelentést, legyen az pozitív vagy negatív.
 
Mára már, ez a kevésbé barátságos külsővel rendelkező madár a tervezők, művészek kezei alatt vidám, színes motívumokká váltak. Ezek a madarak egyre kedveltebbek a gyerekszoba dekorálásában, illetve egyre gyakoribb téma gyerekbútorok tervezésénél. Így a vásárlók lassan mindenütt találkozhatnak velük bababoltokban.
 

Mitől lehet baglyos a babaszoba, gyerekszoba?

 
Baglyos falfestés, babaszoba festés. Baglyos babaszoba.Lehet a falfestés témája a bagoly. Egy hidegebb színekkel rendelkező babaszobát fel lehet velük dobni. Saját kezűleg könnyen elkészíthető falfestés. A színes falevelek vidámságot, játékosságot visznek a babaszobába. Az újonnan érkező kis lakó álmát őrzik a mókás kinézetű baglyok.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baglyos bababútor. Baglyos gyerekbútor. Baglyos festés a bútoron.Házilag is festhetünk baglyokat a gyerekbútorra, bababútorra. Keressünk valami egyszerű baglyos motívumot az Interneten. Azt nyomtassuk ki és mint egy sablont rajzoljuk körbe a bútoron, majd fessük ki. Kitartás és némi kis asztalosipari ismeret szükséges a folyamatok elsajátításához. A szürke bútor ridegségét megtöri a színes festés.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baglyos falfestés. Baglyos ágytakaró, baglyos díszpárna.Egy igazi lányos, baglyos szobából egy kis rózsaszín nem hiányozhat. A falfestés, az ágyneműn és párnákon megjelenő baglyos motívumok, nemcsak összhangban vannak, de nagyon színes és csajos szobát eredményez.  Kár, hogy még ilyen patchwork takaróval nem találkoztam! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baglyos ágytakaró. Baglyos díszpárna.Ne csak a lányok járjanak jól, így gondoltunk a fiúkra is.  Bár a kék, zöld kombináció uniszex, kerülhet fiús vagy lányos gyerekszobába is.  A visszatérő motívumok a textil képeken, a függönyön, a díszpárnákon mind harmóniában vannak az ágytakaróval. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
baglyos gyerekfogas a gyerekszoba falára.Egy igazi gyöngyszem ez a baglyos fogas. Jól mutatna egy gyerekszobában. Egyedi és vidám darab.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baglyos bababútor. Kék baglyos bababútor. Sárga baglyos bababútor. Rózsaszín baglyos bababútor.Ha nem kiegészítőkben, falmatricában, vagy falfestésben gondolkodunk, akkor egy baglyos bababútor megvásárlásával is erdei hangulatúvá tehetjük a babaszobát. Ezek a mókás  baglyok hamar felhívják magukra a kicsik figyelmét. Színesek és vidámak. Dizájnos kis babaszobát varázsolhatunk velük. 
 
Fotó: www.gyerekszobabutor.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
 
 
 
 
Share