Erdei hangulatú babaszoba festésA kismamák egyik kedvenc elfoglaltsága még a baba megérkezése előtt, hogy hogyan rendezzék be a kicsi birodalmát. Elsőként mindig át kell gondolni, hogy rövidtávra vagy hosszú távra szeretnénk berendezkedni. Valaki úgy vásárol bababútort, hogy az később is bővíthető legyen, így a gyerkőc 10-12 éves koráig tudja azt használni. Ha mi is „semleges” bútorokban gondolkodunk, akkor a babaszoba falait kell változtatnunk időnként. Ez már alapot ad arra, hogy valamilyen téma szerint fessük meg a falakat. 

Nem szükséges a babaszoba minden falát megfestenünk. Elegendő, ha kiválasztunk egy falat és azt varázsoljuk át. Témában sosincs hiány! Lehet erdei hangulatú, szavannás, háziállatos, repülős,…stb. Itt csak a képességeink szabhatnak határt, ha nincs túl jó kézügyességünk.

A festés ma már nem nagy ördöngösség, előre kevert színeket kapni, és ha nincs komolyabb sérülés a falon, akkor csak egyszerűen át kell kenni.

Még mielőtt megvásárolnánk a festéket találjuk ki, hogy milyen hangulatú babaszobát szeretnénk. Készítsünk igazi babás szobát, amiben jól érzi majd magát a kicsi. Ebben a bejegyzésben megmutatom, hogyan tudtok saját kezűleg babszoba festést készíteni. Egy modern erdei hangulatú szobát fogunk elkészíteni. A színek megválasztásától függően ez lehet fiú, lány, vagy uniszex babaszoba.

Íme a szoba, amit elkészítünk. Ha van projektor a családban, vagy kölcsön tudtok kérni, akkor az a legegyszerűbb módja, hogy a képet felvázoljátok a falra. Ha nincs ilyen lehetőségetek, akkor szükség van hozzá sablonra, tesa kiragasztóra, ceruzára, mérőszalagra, rajzszögre és cérnára vagy damilra.

 

 

 

 

 

 

 

Babaszoba festés sablonjaMegvannak a hozzávalók? Akkor kezdjük a számolást a kockás sablon szerint. Az alábbi szobafal 420 x 240 cm-es így a négyzetek 30x30 cm a papíron. Amennyiben ettől kisebb alapterületű a babaszoba, akkor nézzük meg, hogy az adott szélességet, ha elosszuk 14-gyel, akkor hányszor hányas négyzeteink lesznek. A belmagasság kevésbé meghatározó, mivel a felső részeken már úgy sincs figura, így csak meg kell a fatörzseket hosszabbítani. 

 

 

 

 

A papírunk szerint rácsozzuk be a falat ahova a babaszoba festés kerülEzt követően a papírunk alapján rácsozzuk be a falat mérőszalag, rajzszög és cérna/damil segítségével. Majd rajzoljuk meg a képet. A rácsozás abban segít, hogy arányosan tundjuk felrajzolni a képet, illetve a gyakorlattal nem rendelkezők egy 30 x 30-as négyzetbe 1-1 vonalat könnyebben meg tudnak rajzolni a kép alapján. Mire a végére érnek egy kompletten felvázolt falat kapnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Babaszoba festés erdei hangulatban.Kész vagyunk a rajzolással? Távolítsuk el a rácsokat! Ragasszuk ki a felrajzolt vonalak mentén a képet. Majd a kiválasztott színekkel fessük meg. Száradás után a ragasztott csíkokat távolítsuk el! Nézzük meg a kész művet! Ha a ragasztó a szélek mentén sérülést okozott, akkor ott javítsuk ki festéssel. 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: blog.babylist

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

 

Share