napocskás babaszoba festésKit ne ihletné meg a nap, ahogy a sugarai simogatják az ember bőrét, megcsillan a víz felszínén. A nap az éltető energia, nem csak a természet számára, hanem nekünk embereknek is. Napsütésben még a kedvünk is más. Miért ne lopnánk be egy kis napfényt a babszobába?

 

 

Magunk is könnyen elkészíthetünk egy modern napocskás falfestést. Lássuk miként tehetjük ezt lépésről lépésre.

napocskás babaszoba festésElső lépésként válasszuk ki azt a falat, amelyre szeretnénk a falfestésünket elkészíteni. Ha ezzel készen vagyunk akkor, a falat fessük meg égkékre, vagy teljes egészében vagy felezzük meg a falat vízszintben és csak a felső részt fessük le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

napocskás babaszoba festésEzután a kép alapján ragasszuk ki a nap sugarait és rajzoljunk egy kört a sugarak találkozási pontjánál. Ha nem tudunk pontosan kört rajzolni, akkor körző és rajzlap segítségével készítsünk sablont, majd azt ceruzával rajzoljuk körbe a falon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

napocskás babaszoba festésKezdjük el sárga festékkel megfesteni a nap sugarait. Vigyázzunk, hogy a ragasztócsíkon túl meg ne szaladjon az ecsetünk! Száradást követően nézzük meg, hogy nem-e foltos a falfelület. Ha igen fessünk még 1-2 réteget rá. A sárga nem a legjobb fedőfesték, valószínűleg több rétegben kell felvinni a falra. 

 

 

 

 

 

 

napocskás babaszoba festésSzáradást követően távolítsuk el a ragasztócsíkot és fessük meg a nap belső részét. Ha ezzel készen vagyunk maradhat így is, de megbolondíthatjuk egy kis felhővel az egünket.

 

 

 

 

 

 

napocskás babaszoba festésA felhők kirajzolásához nem kell nagy tudás, szabadkézzel, ecsettel is kirajzolhatjuk a körvonalát, majd megfestjük.

 

 

 

 

 

 

napocskás babaszoba festésHa megszáradt a festék elkezdhetjük berendezni a babaszobát. Végül megérdemlünk egy jó jeges limonádét.

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: alexsabot.blogspot.com

 

Kovács Helén

gyerekszoba designer

 

 
Share