szuperhősös gyerekszoba, szuperhős, gyerekszobaAz előző bejegyzésben megmutattam néhány szuperhős témájú gyerekszobát. Egészen biztos, hogy köztetek is vannak olyanok, akik szívesen készítenének ilyen, vagy hasonló jellegű szobát a család fiú tagjának. Ez egy olyan téma, amivel rosszul nem járunk. Időtálló és magunk is kialakíthatunk, ilyen gyerekszobát nagyobb befektetés nélkül.

 
De hogyan kezdjünk neki, mely ötleteket érdemes megvalósítani mindabból, amiket láttunk? Gondoljuk végig mi mindent szeretnénk és lehet a szobában átalakítani? A bútorok fából készültek? Akkor saját magunk is átfesthetjük a témához illő színre. Tehetünk rájuk szuperhős dekorokat. Van szabad, üres falunk? Akkor fessünk rá nagyvásori sziluettet!  Szükségünk van tárolódobozokra? Akkor vegyünk színeseket és ragasszunk rájuk szuperhős jelképeket? Vagy ha jól varrunk, akkor függöny dekort is készíthetünk belőlük!
 
Számtalan választási lehetőségünk van, csak arra vigyázzunk, hogy ne akarjunk mindent megvalósítani, mert az örök érvényű alapszabály, hogy a kevesebb TÖBB itt is érvényesül!
 
Az elkövetkezendő bejegyzésekben megmutatjuk, hogyan tudtok magatok elkészíteni egy-egy szuperhős dekorációt a gyerekszobába. Az első ötlet, amivel most kezdünk, az a falak! Ez a legmeghatározóbb egy szobába, amikor belépsz oda. Ez vonzza leginkább a tekintetet és ezzel tudsz igazán látványos dolgot létrehozni. 
 
szuperhősös gyerekszoba, szuperhős, gyerekszobaTehát, ha az átalakítás mellett döntöttetek kezdjétek a fallal! Lehet csak egy falat megfesteni vagy akár az egész szobát körbe. Attól függ mennyi bútort szeretnétek elhelyezni és hova.
 
A szuperhősök többnyire az éj leple alatt dolgoznak, tisztítják meg a várost a gonosztól, így a szoba falán nagyon jól mutat egy éjszakai sziluett. Segítség nélkül is el tudjátok készíteni. Sok féle szín sem kell hozzá, és elrontani sem lehet.
 
Az Internetről töltsetek le képet, vetítsétek fel a falra és rajzoljátok meg a körvonalakat. A másik lehetőség, hogy előveszítek a kreatív oldalatokat és magatoktól találtok ki egy nagyvárosi sziluettett. Ahhoz, hogy szabályosak, egyenesek legyenek a házak falai, ragasszátok ki Tesa festő szalaggal.  
 
 
 
szuperhősös gyerekszoba, szuperhős, gyerekszobaFestésnél mindig hátulról előrefelé haladjatok. A távolabbi képeket fessétek meg előszőr és haladjatok előrefelé. Ha a hátulsó résszel készen vagytok, pihenjetek addig, amíg az nem szárad meg. Valószínűleg 2 réteg kell ahhoz, hogy teljesen fedjen a festék. 
 
A száradást követően az elülső részen lévő házak sziluettjeit ragasszátok ki, majd fessétek azt is készre. A ragsztócsíkot óvatosan távolítsátok el, nehogy visszaszedje a festéket. 
 
Ezzel a projekt első felével készen is vagytok.
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: pinterest.com
 
 
Kovács Helén
gyerekszoba designer
 
 
 
 
Share